15. obletnica sv. birme

S to zgovorno molitvijo nas je sestra Magdalena povabila na naše duhovno praznovanje.
V soboto, 12.11.2022 zjutraj smo se zbrali v Zavodu sv. Stanislava.

PRIŠLI SMO K IZVIRU ŽIVE VODE, PUŠČAVA JE OZELENELA.

Minilo je petnajst let od tistega lepega, čudovitega in dragocenega dne, ko so naši mladi prejeli zakrament svete birme. Kakor pred petnajstimi leti, je bil tudi ta dan z nami g. Roman Globokar. S hvaležnostjo smo se spomnili  pokojnega g. nadškofa Alojzija Šuštarja.

V tišini smo prebirali Jezusove besede učencem in vsem nam:
» … vi ste moji prijatelji … Niste vi mene izvolili, ampak sem jaz vas izvolil … Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje … To vam naročam, da se ljubite med seboj!«

Pogovarjali smo se o pomenu teh besed in kaj to pomeni v luči naše skupaj  prehojene poti in ugotovili, da nas srečanja  obogatijo, prinašajo veselje, srečo ob druženju, medsebojno spoštovanje in podporo, prijateljstvo, duhovno rast, upanje, ljubezen, mir, povezanost, hvaležnost, čutenje Božje bližine, čutenje, da smo s strani Boga izvoljeni, ljubljeni in varni. Ugotovili smo, da je to druženje za nas dar, za katerega smo nadvse hvaležni. Eva je na skrbno pripravljen plakat zapisala pomembne misli, nanj smo nalepili naše zahvale.

Imeli smo priložnost svete spovedi, nakar nas je čakala slovesna sveta maša, takšna, res praznična, s slovesnim petjem in orglami, na katere je igrala Ema, nekoč učenka s. Magdalene.

Po maši je sledilo druženje ob pizzi in kavi, čestitke Tadeju za 30 let, zahvala g. Romanu za darovanje sv. maše in zahvala organistki Emi;  prisluhnili smo njeni navdihujoči življenjski zgodbi  in težki preizkušnji ob nedavno uspešno preboleli bolezni – okužbi s korono.

Srečanje je kar prehitro minilo, težko smo se razšli a najlepše bi naše srečanje ponazorila z besedami: PRIŠLI SMO  K IZVIRU ŽIVE VODE, PUŠČAVA JE OZELENA.

Draga s. Magdalena, radi vam rečemo: naša druga mama. Radi vas imamo in radi se  bomo vračali na naša skupna druženja!

Neži, Suzani, Nejcu, Anžetu, Blažu, Mateju, Ervinu in Tadeju pa čestitke ob jubileju, 15. obletnici sv. birme!

                                                                                                                     Mateja Burgar

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.