50 let zaobljub s. Magdalene

"Vem, komu sem veroval ... " (2Tim 1,12)

V nedeljo, 19. 06. 2022, smo bili v polni dvorani kapele v Zavodu sv. Stanislava priče duhovnemu veselju ob jubileju naše sestre Magdalene Cimerlajt, ki je pred petdesetimi leti prinesla sebe in svoje življenje Bogu v dar.  

In Bog je njen dar v teh petdesetih letih pomnožil in blagoslovil za kar smo mu neskončno hvaležni. To smo začutili tudi ob petju mladinske zasedbe, ki je s svojo mladimi in navdihnjenimi glasovi zapela pesem ”Gospod Bog nad nami, usmili se …” in nas povedla v čase naše mladosti, ko smo slišali Gospodovo vabilo hoje za njim in se mu odzvali vsak na svoj način. Veseli in polni življenja. In potem je sledila mogočna Slava, ki nas skozi vsakdanje življenje spominja na Njegovo vsemogočnost ter nam daje vztrajnosti na začrtani poti.

Gospod Stanko Fajdiga, ki je vodil slovesno mašno bogoslužje, je v pridigi spomnil, da je sestra Magdalena daljnega leta 1972 z zaobljubami sprejela od Boga svoje poslanstvo. Postala je Jezusov prijatelj. Prostovoljno je dala sebe za druge saj nas Jezus uči, da dajemo življenje za druge, da bi ga potem sami imeli v obilju. To Jezusovo sporočilo je bilo njen pomemben navdih pri njeni odločitvi in jo spremlja še danes. In sestra Magdalena priznava, da je ob odločitvi za Jezusa začela spoznavati tudi samo sebe.

To je bil dan, ki ga je naredil Gospod!

Radovali in zahvaljevali smo se mu, da smo lahko bili skupaj s sestro Magdaleno ob njenem jubileju. Namreč njen praznik je bil tudi naš praznik, saj smo bratje in sestre v Kristusu. In naj bodo še naprej naše poti prepletene z vero, upanjem in ljubeznijo, ki nam jih je podaril naš Gospod kot smerokaze naše življenjske poti h končnemu cilju – Nebeškemu kraljestvu.

Bogdan Znoj

Fotografije: Tatjana Splichal

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.