Besede svete Angele

Moj Gospod, moje edino življenje in upanje, sprejmi, prosim, to moje bedno in nečisto srce ter sežgi vsako njegovo slabo čustvo in strast v žarečem ognju svoje Božje ljubezni. Prosim te, sprejmi mojo svobodno voljo, vsak izraz moje lastne volje, ki sama od sebe, okužena od greha, ne zna razločevati dobro od hudega. Sprejmi vsako mojo misel, besedo in dejanje, skratka, vse, kar je moje, znotraj in zunaj mene. Vse to polagam v dar k nogam tvojega Božjega veličastva. Prosim te, da to milostno sprejmeš, čeprav tega nisem vredna. Amen.

Pravilo, 5. pogl., v. (35-44).

Zato vas vse, drage sestre, spodbujam ali, bolje, prosim in rotim, ker ste bile izbrane za prave in nedotaknjene neveste Božjega Sina, da skušate najprej prepoznati, kaj pomeni taka izbira in kakšno novo in osupljivo dostojanstvo je to (Pravilo, uvod v. 7-8).

♥ Pokorščina je namreč v človeku kot velika luč, v kateri postane vsako njegovo dejanje dobro in dopadljivo (Pravilo, 8. pogl., v. 4).

♥ Naj si torej vsaka prizadeva osvoboditi se vsega in iskati vse svoje dobro, ljubezen in veselje ne v svojem imetju, ne v hrani in požrešnosti, ne v sorodnikih in prijateljih, ne v sami sebi, ne v svojih spretnostih in svojem znanju, ampak samo v Bogu in samo v njegovi dobrotni in neizrekljivi previdnosti … Ne vznemirjajte se zaradi kakršnihkoli zemeljskih potreb, saj Bog sam, in samo on, zna, more in hoče poskrbeti zanje, on, ki hoče le vaše dobro in vaše veselje (Pravilo, 10. pogl., v. 8-12, 16-18).

♥ Zaupajte in trdno verujte v Boga, saj vam bo pri vsem pomagal (Nasveti, uvod v. 15).

♥ Delajte, zganite se, verujte, prizadevajte si, upajte, kličite k njemu iz vsega srca in brez dvoma boste videle čudovite stvari, če boste vse usmerjale v hvalo in slavo Njegovega veličastva in v blagor duš (Nasveti, uvod v. 17-18).

♥ Svoje upe stavite v to, kar je zgoraj, ne v to, kar je na zemlji. Jezus Kristus naj bo vaš edini zaklad, potem bo on tudi vaša ljubezen (Nasveti 5, v. 42-43).

♥ V teh nevarnih in kužnih časih zares ne boste našle drugega zavetja, kot, da se zatekate k nogam Jezusa Kristusa (Nasveti 7, v. 27).

♥ Držite se stare poti in navad Cerkve, ki so jih uvedli in potrdili številni svetniki po navdihu Svetega Duha. In živite novo življenje (Nasveti 7, v. 22).

♥ Moja zadnja beseda, ki vam jo zapuščam in s katero vas prosim celo za ceno svoje krvi, je: bodite složne, združene, vse enega srca in ene volje. Bodite povezane druga z drugo z vezjo ljubezni, cenite se med seboj, pomagajte si, prenašajte se v Jezusu Kristusu (Zadnji nasvet, v. 1).

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.