Ozdravljenje v kopeli Betesda: Duhovna obnova Naše skupnosti družin, 18. 2. 2023

Spet smo se z veseljem srečali, tokrat zaradi informativnega dneva na OŠ Alojzija Šuštarja. Navdušila nas je že sama topla notranjost zgradbe. Prijazno so nas sprejeli s. Magdalena, novi in stari animatorji pod skrbnim Simonovim vodstvom, g. Marko Čižman, ki je ponosno razkazal tudi kapelo. Hvala Bogu pa za našega homškega župnika g. Tadeja Ložarja, ki je kljub številnim obveznostim v domači župniji uspel  priti tudi na naše srečanje, maševati in zaključevati naše misli.

STARŠI SMO PONOVNO ČAKALI NA KOPEL V BETESDI.

Naše otroke so zaposlili animatorji, ki so s svojo mladostno energijo napolnili otroke, ki so kar žareli od navdušenja in opravili katehezo, spoved in še sodelovali pri skupni maši.

Starši smo pa ponovno čakali na kopel v Betesdi. Ob tem odstavku so se iskrile misli o številnih čudežih, ki se dogajajo tudi sedaj. Sledile so tudi osebne izpovedi o čudežih. Bog – Jezus nas išče, on se skloni k nam. Poslušati moramo njegovo besedo in verovati vanj. Moramo le priti k njemu, da bi imeli življenje.

Prelepa maša je bila obogatena s sodelovanjem otrok in veselim prepevanjem pod taktirko animatorjev, kjer smo res doživeli božjo navzočnost. Sledilo je okrepčilo, klepet in počasno slovo. V naših srcih pa je ostala topla in svetla luč za spomin na to obnovo.

Bogu hvala za animatorje, s. Magdaleno, g. Tadeja in g. Marka in vse otroke in starše, ki so nam polepšali ne samo ta dan, ampak pustili v nas veselje ob njihovi luči.

Petra Zver

Na duhovni obnovi za družine sem kot animatorka sodelovala prvič. Že takoj me je presenetila domačnost, ki se je ustvarila, ko smo se zbrali skupaj. Kot ena velika raznovrstna družina smo se čisto preprosto, vendar resnično globoko pogovarjali o Jezusu, kako nas zdravi in kaj je tisto resnično ozdravljenje, ki smo ga deležni vsi, ne glede na to, ali smo fizično zdravi ali ne. Nagovorilo me je iskreno veselje otrok ob srečanju, razigrano prepevanje, drobni pogovori med njimi, to, kako so nas, v bistvu neznance, medse sprejeli kot prave prijatelje. In s kakšnim žarom in ponosom v očeh so pripovedovali o Jezusovih čudežnih! Zdi se mi, da starejša, ko sem, vedno bolj okušam pomen Jezusovih besed: “Če se ne spreobrnete in ne postanete kakor otroci, nikakor ne pridete v nebeško kraljestvo!” Otroci, tisti, najbolj preprosti, tudi ranjeni, ki jim na videz marsikaj manjka, a so vendar tako odprti v življenje, to resnično potrjujejo!

Erika Primc

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.