Ime, ki ti (lahko) nekaj pove

 

Morda ti ime Dobri pastir ni blizu. In vendar: Jezus je sam sebe imenoval tako. Stara zaveza prav tako omenja pastirja. Podoba pastirja je pogosta v zgodnjih krščanskih upodobitvah.

Naj bo nedelja Dobrega pastirja priložnost srečati se s to podobo.

Kakor pastir išče svojo čredo, ko je sredi med razkropljenimi ovcami, tako bom tudi jaz poiskal svoje ovce in jih rešil iz vseh krajev, kamor so se razkropile oblačnega in temačnega dne.  Izgubljene bom poiskal, razgnane pripeljal nazaj, polomljene obvezal, bolne okrepčal, rejene in krepke obvaroval. Pasel jih bom, kakor je prav. (Ezl, 34,12,16)

Jaz sem dobri pastir. Dobri pastir da svoje življenje za ovce.  Tisti pa, ki je najemnik in ne pastir in ovce niso njegove, pusti ovce in zbeži, ko vidi, da prihaja volk, in volk jih pograbi in razkropi. Je pač najemnik in mu za ovce ni mar.  Jaz sem dobri pastir in poznam svoje in moje poznajo mene,  kakor Oče pozna mene in jaz poznam Očeta. Svoje življenje dam za ovce.  Imam še druge ovce, ki niso iz tega hleva. Tudi tiste moram pripeljati in poslušale bodo moj glas in bo ena čreda, en pastir. (Jn 10,11-16)

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.