Izjava za javnost

Uršulinke smo v teh dneh v polnosti vključene v organizacijo enega največjih mladinskih dogodkov v Ljubljani: Evropsko srečanje mladih, kjer pričakujemo več tisoč mladih romarjev iz vse Evrope. Zato smo tudi Ministrstvu za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti predlagale, da se sestanemo v začetku prihodnjega leta. Odgovor na naš predlog še čakamo.

 

Zanimanje ministra Luka Meseca glede prostorov za brezdomce nas veseli, saj je vprašanje brezdomcev v središču Ljubljane končno dobilo pozornost ustreznih deležnikov in z upanjem pričakujemo to srečanje, ki bo gotovo obogateno s predlogi ministra in njegove ekipe za razrešitev situacije.

 

Uršulinke del svojih prostorov že 17 let brezplačno namenjamo za uporabo Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote in njihovemu Dnevnemu centru za brezdomce in smo še vedno prepričane, da se bo, ob pomoči vseh relevantnih deležnikov, našla rešitev, ki bo sprejemljiva za vse strani. Še posebej glede na to, da je nastala situacija plod dolgega procesa, ki se je pričel že pred enajstimi leti in nikakor ne predstavlja nenadne in nepričakovane odločitve, kot bi nekateri radi to predstavili v preteklih dneh.

 

Zaradi interesov nadaljnjega razvoja dogodkov v javnosti dogajanja ne bomo komentirale, dokler se s predstavniki Ministrstva ne sestanemo.

 

Vsem želimo blagoslovljen božič in vse dobro v novem letu!

 

Uršulinke Rimske Unije

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.