IZLET IN ROMANJE NAŠE SKUPNOSTI DRUŽIN V OLIMJE

15. oktober je bil poseben dan za Našo skupnost družin ...

15. 10. 2022 je bil poseben dan za našo skupnost družin, saj smo po spodbudi s. Magdalene ponovno začeli z našimi izleti.

In začeli smo … seveda z izletom  v nebesa. Kot nam je razložil p. Franci, čudovit in znanja poln voditelj iz Olimja. P. Franci živi v skupnosti malih bratov minoritov v Olimju, kjer so kot graščaki, saj živijo na gradu. Nekoč je bil ta grad v lasti očeta sv. Eme Krške. Ko so prvič prispeli tja, takrat je imela sv. Ema 8 let, je vzkliknila, da je tu kot v nebesih: seveda po nemško (O, Himmel!), po naše se to sliši kot OLIMJE. Dodobra smo se podučili še o zgodovini celjskih grofov in zgodbi o celovškem zmaju. Izvedeli, da tu domačini živijo od turizma in so boga boječi – torej se bojijo priti v cerkev, zato potrebujejo Marijo popotnico, ki v rokah drži Jezuščka, ki so ga otroci prijeli za rokico in prejeli blagoslov. Naš blagoslov pa so bile prijazne in zabavne besede p. Francija in njegova misel, ki v današnjem svetu še bolj drži: v dnevu, ti zadošča ena dobra beseda, ki jo lahko nosiš v svojem srcu in deliš naprej. Takega vodiča bi, skupaj z našimi otroki, poslušali cel dan.

Sv. mašo je za nas daroval p. Marko. Smo kar nadaljevali z dobrimi besedami in zgledi. Z zgodbo o orlu, ki je sprva živel med kokošmi in ni znal razpeti svojih kril in poleteti, dokler ni prišel v gore. Naša krila so darovi Svetega Duha, ki jih lahko uporabimo in na njih letimo v sedanjih čudnih časih. Zapeli smo pesem Mi se imamo radi, ki je vedno živa.

Mrzel dan so pogrele Patrove kapljice, s katerimi smo nazdravili v obednici. Za mrzle zimske dni in običajne težave, smo se oskrbeli z zdravili iz domače Olimske lekarne.

Za sladke trenutke smo se založili v čokoladnici. Omamne vonjave so nas prepričale, da kupujemo nebeško čokolado.

Sledilo je fotografiranje in hranjenje srnic in košutic ter njihovih partnerjev na Jelenovem grebenu. Ob kavici smo se pogovarjali o novih podvigih in izletih.

Vabljene vse družine, da se nam pridružite. Snidenja, druženja in dobra beseda nam polepšajo dni in pomagajo razpreti naša krila, da poletimo in odpremo naša srca za polno življenje v Njem, ki nam daje moč.

Petra Zver

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.