Izola

Naslov: Kraška 2, 6310 Izola
Telefon: 05/641 40 73

Insieme (skupaj) je tipična uršulinska beseda, ki nam jo je sv. Angela zapustila v dediščino in v spodbudo. Sveta Angela nam zatrjuje, da nas je Bog združil insieme, za službo svojemu Božjemu veličastvu. Ljubezen, ki nas združuje izvira iz občestva Očeta, Sina in Duha, ki v nas prebivajo. Kristus nas vabi , da po zgledu prvih kristjanov  oblikujemo skupnost, ki je enega srca in duha in jo njegova navzočnost napolnjuje z veseljem.

V Izoli trenutno živimo štiri sestre. Na fotografiji: s. Helena, s. Bogdana, s. Andreja (misijonarka v Venezueli), s. Polona in s. Jana.

Vse od začetka pa do danes smo bile sestre povezane z župnijo in z njenim poslanstvom. Uršulinke smo v Izoli od 13. oktobra 1967 v hiši, ki nam jo je prodala starejša vdova.

Poučujemo verouk v Izoli, Kopru, Ankaranu in pri Sv. Antonu. Navzoče smo v Študentskem domu Jadro v Kopru. Sodelujemo v Pastorali gluhih in naglušnih, Skrbimo za zakristijoOstarelim občasno prinašamo obhajilo, še posebej rade obiščemo upokojence v izolskem domu.

Želimo biti blizu ljudem, zato se trudimo odpirati svoje srce in naš dom, da odgovarjamo na njihove potrebe. Kdor želi, se nam lahko pridruži tudi pri skupni molitvi ali sam vstopi v kapelo, da se naužije Božje bližine. Zjutraj molimo ob 7.00 (razen ob sobotah), zvečer pa ob 19.00 (razen ob nedeljah).

V naši hiši lahko sprejmemo tudi posameznike ali družine za krajši odmik ali oddih od njihovih vsakdanjih naporov. Vaš dar bo prispevek za naše poslanstvo. Dobrodošli!

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.