“Kaj naj storim?” – adventno srečanje družin

On vas bo krstil v Svetem Duhu in ognju. Vevnico ima v roki, da bo počistil svoje mlatišče in spravil žito v svojo kaščo. (prim. Lk 3,16c–17a)

V nedeljo, 12. decembra 2021 smo se popoldne ob 16. uri zbrali pri sveti maši preko ZOOM-a. Med sveto mašo nas je bili prisotnih preko 17 povezav, kar pomeni da se nas je zbralo med 50 in 60 prijateljev.    

Živahno razpoloženje je bilo nalezljivo in čutiti je bilo veselje tako zaradi srečanja z našimi prijatelji, kot seveda z našim skupnim prijateljem Jezusom. Mašo je kot običajno vodil naš duhovnik Martin s pomočjo naše sestre Magdalene. Beseda evangelija nam je sporočala odgovor na naše večno vprašanje: ”Kaj naj storim?” Velikokrat pričakujemo veliko nalogo spreminjanja tega sveta, toda Janez Krstnik nam je zelo lepo in enostavno povedal, naj v okviru svojih možnosti in poklica opravljamo svoje delo pošteno in odgovorno. Ob tem pa odprimo svoja srca v pričakovanju našega odrešenika, ki nam daje smisel in pot v življenju. Takrat pa ne bomo več spraševali: ”Kaj naj storimo?” ker nam bo to jasno v vsakem trenutku našega življenja.

Po maši smo se nekaj časa zadržali še v prijateljskem druženju in lepo je bilo poslušati in videti drug drugega v teh časih. Se nam zdi, da v teh časih še bolj doživljamo hrepenenje po druženju s prijatelji in pričakovanje prihoda našega največjega prijatelja Jezusa. 

Bogdan

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.