Maribor

Naslov: Stritarjeva 11, 2000 Maribor
Telefon: 02 252 44 72

Uršulinke je v Maribor povabil nadškof dr. Franc Kramberger z namenom, »da bi uršulinska karizma zaživela tudi v mariborski škofiji«. V Maribor so prve tri sestre prišle 13. oktobra 1990, kjer so že isto leto začele s svojim poslanstvom. Prevzele so soodgovornost za študentsko pastoralo v okviru Katoliškega študentskega centra Sinaj, poučevanje na Škofijski orglarski šoli in na Teološki fakulteti.

Danes je v skupnosti pet sester. Veliko nam pomeni dobro razumevanje med nami in rade smo skupaj, kadar le moremo. Zavedamo se, da le iz kvalitete našega skupnega življenja in zvestobe Jezusu Kristusu prihaja veselo in predano služenje ljudem.

Naše poslanstvo je najprej pričevanje posvečenega življenja v nadškofiji Maribor, kjer ni veliko redovnih skupnosti. Močno smo vpete v pastoralna prizadevanja nadškofije za duhovno prenovo in ustvarjanje živih občestev. Tako smo aktivne pri animaciji dela za nove duhovne poklice v okviru Centra za duhovne poklice in pri liturgični animaciji na župnijah. To pomeni vodenje duhovnih vaj, katehezo na župniji, pripravo na zakrament prvega svetega obhajila in birme, delo s starši, igranje orgel pri bogoslužju, izvedba predavanj in pričevanj po župnijah ali v različnih skupinah. Ena sestra je vključena v delo na misijonskem področju. Skrbimo za formacijo delivcev obhajila v cerkvi in na domu in smo na razpolago za obiske starejših v domu za ostarele. Z mladimi se srečujemo tudi pri poslanstvu na Univerzitetni župniji Maribor. Nudimo tudi možnost osebnega duhovnega spremljanja in smo na razpolago za pogovor v stiski. V veliko veselje nam je rast ženskih skupin, ki jih vodimo v sodelovanju z laičnimi voditeljicami.

S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.