Moliti z Besedo

Morda je počitniški čas priložnost, da se opogumiš in se začneš srečevati z Gospodom in njegovo Besedo. Tukaj je nekaj preprostih namigov, ki so ti lahko v pomoč.

Določi si čas kdaj in kako dolgo boš molil-a. Boljše krajše in redno kot občasno.

Že pred molitvijo si pripravi besedilo ob katerem boš molil-a. Lahko si vzameš dnevno Božjo besedo ali pa si izbereš evangelij in moliš odlomek za odlomkom.  Zavedaj se, da je Božja beseda živa in učinkovita, da ti po njej Gospod govori, četudi tega morda ne čutiš ali razumeš.

Molitev ob Svetem pismu ni avtomat, ki izpolnjuje želje. In čeprav boš kdaj imel-a občutek, da se nič ne dogaja, nadaljuj v potrpežljivem pričakovanju.

Za boljše razumevanje si lahko pomagaš z razlagami ( npr. opombe v Svetem Pismu).

Čez dan se spomni, kaj si moli-a ali s katero prošnjo, zahvalo, vprašanjem si ostala-a. Prav tako se pogosto spomni Božje besede, ki ti je blizu, te opogumlja, ti pomaga v različnih situacijah.

POTEK MOLITVE
*Nekaj trenutkov ostani v zavedanju, da je Gospod prisoten, je tukaj s teboj. Prosi Svetega Duha naj te uči moliti, ti pomaga, da boš slišal-a in razumel-a, kar ti Gospod želi povedati po svoji Besedi.

*S pozornostjo počasi preberi izbrani odlomek.

*Predstavljaj si, da so te besede namenjene tebi, je v njih sporočilo zate. Morda si lahko predstavljaš sebe kot enega od teh, ki je predstavljen v odlomku ( eden iz množice, učenec, bolnik,…)

*Ostani nekaj časa v tišini, pozoren-a na to, kar te nagovarja. Lahko še večkrat počasi prebereš tekst.

*Molitev zaključi s pogovorom z Jezusom. Preprosto poveš kaj si razumel-a, kaj te je nagovorilo, katera vprašanja so se ti postavila, kako si odreagiral-a na odlomek,…

*Zapiši si ključno spoznanje in občutek, ki je bil prisoten.

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.