Naša skupnost družin na cvetno nedeljo

Nedeljska sv. maša na cvetno nedeljo nas je zopet združila ob Jezusu. Videli in slišali smo drug drugega, se srečali s sestro Magdaleno in duhovnikom Martinom Zlobkom ter bili priče darovanja Jezusa pri sv. maši. Današnji časi so posebni časi. In prav zaradi tega še posebej blagoslovljeni. Nekatere stvari znamo prav zaradi teh posebnih časov sploh postaviti na pravo mesto. Hrepenenje po prejemu svete hostije, čutiti prisotnost bližnjega, podati roko in pogledati v oči sosedu v klopi, …

V nedeljo smo na daljavo blagoslovili tudi butarice in zelenje ter se tako spomnili Jezusovega prihoda v Jeruzalem. Ob tem nam pride na misel, da so Jezusa samo par dni zatem križali. Popolno nasprotje. To nam daje misliti, kako viharno je lahko naše življenje. Danes veselje, jutri žalost. Danes zdravje, jutri bolezen. Danes duhovna bližina, jutri duhovna praznina. In zato je prišel Jezus na ta svet, da nam pokaže edino stalnico tega sveta – Njega, ki se imenuje Ljubezen. To je naša edina stalna življenjska opora in smisel. Ljubezen, ki je šla na križ, da bi ga premagala in nam pokazala pot.

Želimo vam doživete in blagoslovljene dneve velikega tedna in na koncu Velike noči, ki je ključ našega upanja in življenjskega smisla!

Bogdan


    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.