NAŠA SKUPNOST DRUŽIN NA PRAZNIK KRISTUSA KRALJA

»Zakaj lačen sem bil in ste mi dali jesti; žejen sem bil in ste mi dali piti ... «

Ja, Kristus je kralj vesoljstva. Tega našega vesolja, ki ga s svetlobno hitrostjo žene po čudnih poteh; kralj naših odnosov, ki šibijo pod težo zunanjega hrupa in blišča potrošništva in negativnih novic s televizije, ki naštevajo nove vojne, nove migrante, nove podražitve in nove slabe novice. Odnaša nas s pravih poti, ne slišimo pravih tihih nagovorov pravega Kralja.

 

Zato smo se zbrali za sveto mašo, da malo naravnamo naše GPS aparate na prave satelite, da zaznamo pravo pozicijo in izravnamo poti, da napravimo Gospodu pot.

Hvala s. Magdaleni, ki je zbrala duhovnike za spovedovanje g. Tadeja, g. Marka, g. Gregorja in p. Marjana. Vsi so že naši stari znanci in tuja Ljubljana in tuje stene postanejo domače, ko se srečamo tudi z drugimi družinami. Pripravo na advent smo zaznamovali tudi z adventnimi venčki, ki so bili obilno blagoslovljeni.

G. Tadej Jakopič je z orglami naredil kar stolnično vzdušje, piščali orgel so doneli kvišku ob zahvalni pesmi. Naše življenje je v zahvali bolj polno doživeto. Brez zahvale in božje pomoči le rinemo na prazno v blišč in bedo, ki nam jih v tem času ponujajo reklame, bleščeče trgovine, hrupni zvočniki.

Dotaknila se nas je pobuda g. Simona, ki nas je pozval k skupni, lahko povsem kratki molitvi, ob adventnem času v naših družinah. Moč skupne molitve v družini je neizmerna. Izkoristimo milostni čas za kratke vsakodnevne molitve, vzemimo križ na svoje rame, naslonimo se na Jezusovo pomoč … pa bo šlo.

 

Se že veselimo naslednjega druženja.

Petra Kavčič

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.