Navdih svete Uršule

 

Legendo o Uršuli in njenih tovarišicah zelo dobro poznamo; pripoveduje o skupini žena, ki so imele isto prepričanje in so pogumno gledale na stvarnost svojega življenja ter na posledice njihove vere.

Vsako leto, ko praznujemo ta posebni dan, imamo priložnost, da premislimo o navdihu, ki ga lahko prejmemo od te skupine žena in dolgega izročila njihove zgodbe.

Vsaka od nas se od časa do časa sooča z nepričakovanimi izzivi. V današnjem svetu, celo v naši Cerkvi in v naših službah, se lahko srečamo s potrebo, da se sklicujemo na pravico.  V majhnih in velikih zadevah moramo pogosto razločevati glede naše izbire za dobro ali za boljše. Celo v naših skupnostih se moramo zelo pogosto odločiti raje za to, kar pomeni vključevanje in ne diskriminiranje. Lahko se soočamo z odločitvijo, da zaradi neke nove poti ‘opustimo’ to, kar je bilo pomembno in značilno, ter se odločamo za negotovo, a bolj rodovitno prihodnost. Morda nismo poklicane k mučeništvu, smo pa poklicane, da smo velikodušne, odprte, da razločujemo in da smo odločne.

Ko se zopet bližamo obhajanju praznika sv. Uršule in njenih tovarišic, morda lahko črpamo moč iz prepričanj, ki si jih delimo, in se pogumno soočamo z odločitvami, ki jih moramo storiti.

 

s. Susan Flood osu

vrhovna predstojnica

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.