Ogled jaslic

Ogled jaslic naše skupnosti družin

PA JE PRIŠEL NAŠ DAN - ŽE SKORAJ TRADICIONALEN - DAN SKUPNOSTI DRUŽIN, KO SE SKUPAJ S S. MAGDALENO ... ... ODPRAVIMO NA OGLED JASLIC.

Večina se je od doma odpravila v megli. Pot nas je peljala na Gorenjsko, natančneje na Brezje, v Ljubno in na Breznico. Že pred prvim ciljem se je razjasnilo in pričakalo nas je lepo sončno vreme. 

Ob 9.30 smo se zbrali na Brezjah pri Mariji Pomagaj. Ogledali smo si jaslice in kdor je želel, se je odpravil še v cerkev k priporočilu Mariji Pomagaj.

Pot smo nadaljevali v Ljubno, k cerkvi Marije Udarjene. G. župnik Jože Tomšič nam je predstavil zgodovino župnije, v kateri smo izvedeli, da je bila tu božja pot že davno pred Brezjami. Zanimiva pa je bila tudi zgodba Marije Udarjene. Zapeli smo nekaj pesmi in molili. Potem pa smo se iz mrzle cerkve odpravili na sonce, kjer smo se pogreli s čajem in piškoti. Poslovili smo se od prijaznega g. župnika Jožeta z zavedanjem, da se sigurno še vrnemo.

In smo se odpravili še do naše zadnje postaje, na Breznico, kjer domuje zavetnica župnije Žalostna Mati Božja. Sprejel nas je g. župnik Gašper Mauko. Odpravili smo se v cerkev, kjer je g. župnik za nas daroval sv. mašo. Po maši pa nas je prijazno sprejel v pastoralni dom, kjer smo se okrepčali s kosilom “to go”, se podružlili, potem pa se malce utrujeni odpravili proti domu.

Preživeli smo lep dan, ki nas je napolnil z mirnostjo v duši. 
In seveda z mislijo v sebi, da se kmalu spet srečamo.

Meta Sajovic

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.