Prispevki

Auf ein Wort …

Du wirst zu einer prächtigen Krone in der Hand des HERRN, zu einem königlichen Diadem in der Hand deines Gottes.

Preberi več »

Vse se je začelo s sanjami

Danes obhajamo god svete Marije od Učlovečenja, uršulinke, misijonarke in mistikinje. Vse se je začelo s sanjami. Kot sedemletna deklica je Marija sanjala, kako Jezus prihaja k njej in jo sprašuje: ”Hočeš biti moja?” Z vsem otroškim navdušenjem se mu je vrgla v naročje: “Da!”

Preberi več »

Veliki teden

Kako vstopiti v Veliki teden? Kako sredi dnevnih opravil in obveznosti, živeti ta čas? Morda imate izkušnjo kaj pomeni biti ob nekom, ki trpi, je bolan, umira, … Potem veste, da je odgovor navzočnost. Biti s to osebo, ostati ob njej, trpeti z njo, to je vse, kar lahko naredimo …

Preberi več »

V pripravi na večne zaobljube: POKORŠČINA

Poslušnost Svetemu Duhu, njegovim nasvetom in navdihom še zdaleč ni nekaj preprostega. Se mi zdi, da ne gre za vprašanje ali imam dobre, modre namene, načrte, želje, ampak je vprašanje ali je to Božji namen, načrt, želja … ? Torej jaz ali Bog?

Preberi več »

V pripravi na večne zaobljube: UBOŠTVO

“Veselite se, Gospod je blizu”, so besede iz pisma apostola Pavla Filipljanom, ki sem jih izbrala za geslo ob svojih večnih zaobljubah.Božja bližina je razlog veselja. Je edino, kar je gotovo, edino kar zdrži in ostane v vseh okoliščinah življenja.

Preberi več »

Fürchte dich nicht, Maria

Fürchte dich nich, Maria; denn du hast bei Gott Gnade gefunden.
Du wirst ein Kind empfangen, einen Sohn wirst du gebären: dem sollst du den Namen Jesus geben.

Preberi več »

Jožefu

Pesem s. Anke Kogelnik, ob prazniku svetega Jožefa.
Vsak dan si rezal, brusil, oblal svoj les. Molče služil kruh. Sedaj je Drugi vzel oblič in ti si les. Brusi, obla, reže in ti si les. Molče. …

Preberi več »

Preganjani so in ubiti, ker so kristjani

Molitveni namen papeža Frančiška za marec 2017
Papež nas spodbuja, da skupaj z njim molimo za preganjane kristjane, da bodo čutili podporo vseh cerkva in skupnosti, tako v molitvi kot preko materialne pomoči.

Preberi več »

Papež Frančišek za postni čas

Postni čas je ugoden čas za odpiranje vrat vsakemu, ki je pomoči potreben ter v prepoznavanju Kristusovega obličja v njem ali v njej. Vsakdo od nas jih sreča na svoji poti. Vsako življenje, ki nam pride naproti, je dar in si zasluži biti sprejeto, spoštovano in ljubljeno. Božja Beseda nam pomaga odpreti oči, da sprejemamo življenje ter ga ljubimo, še zlasti ko je to šibko.

Preberi več »

Sveta Angela Merici, ustanoviteljica družbe svete Uršule

Rojena okrog leta 1474 v Brescii ob Gardskem jezeru, umrla leta 1540. Njen god praznujemo 27. januarja. Kdo je bila ta žena?
“Und immer sei eure erste Zuflucht zu den Füßen Jesu Christi.” (“In vaše glavno zatočišče naj bo vedno pri nogah Jezusa Kristusa.”) Sv. Angela

Preberi več »

Usmiljenje in odpuščanje

Z odločitvijo, da odpustim je odpuščanje postalo resnično, postalo je dogodek, ki ima svoj datum in uro. In kadar v meni spet poskuša oživeti zamera se spomnim: 4. novembra 2016 ob 16.40 sem krivico odpustila. In glas zamere utihne in se vedno redkeje vrača …

Preberi več »

Pridi!

Prebrala sem tvoje ime, spoznala, tvoje, Božje srce.   Emanuel,…

Preberi več »

Moja duša poveličuje Gospoda

Ta čudovita Marijina hvalnica, s katero je slavila Boga, ko je v svojem telesu nosila Odrešenika, mi v teh dneh adventa pomembno oblikuje pogled na življenje. Pogled na to kdo sem jaz, kdo je človek in kdo je Bog.

Preberi več »

Sv. Uršula in tovarišice, device in mučenke

Sveta Uršula, devica, mučenica venčana, bodi zvesta nam vodnica, v sveti raj do Jezusa. Zemlja ti je ponujala čast kraljice slavljene; ti pa sebi si izbrala čast lepote angelske. V venec angelske čistosti si družice zbirala, si dajala luč modrosti njim na pot zveličanja. Blagor tebi, ki skrbela za nedolžnost si družic; od Boga zato prejela slavo modrih si devic.

Preberi več »

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.