Skupnost

Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 8, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 251 31 19

Insieme (skupaj) je tipična uršulinska beseda, ki nam jo je sv. Angela zapustila v dediščino in v spodbudo. Sveta Angela nam zatrjuje, da nas je Bog združil insieme, za službo svojemu Božjemu veličastvu. Ljubezen, ki nas združuje izvira iz občestva Očeta, Sina in Duha, ki v nas prebivajo. Kristus nas vabi , da po zgledu prvih kristjanov  oblikujemo skupnost, ki je enega srca in duha in jo njegova navzočnost napolnjuje z veseljem.

uršulinska cerkev v Ljubljani

Središče naše skupnosti je kapela, ki je bila leta 2009 na novo opremljena in jo bogati Rupnikov mozaik. V njej se rade zbiramo pri skupni in osebni molitvi, saj pri Jezusu črpamo moči za vse druge dejavnosti. Posebno smo vesele starejših sester, ki s svojo molitvijo podpirajo mnogovrstne dejavnosti vseh, ki smo vpete v apostolsko delovanje.

Gospod nas pošilja na najrazličnejše konce, mnoge pa nam pripelje kar na dom. Leta 2001 je bil namreč ustanovljen Uršulinski zavod. K nam v Angelin vrtec dnevno prihaja skoraj devetdeset otrok. Z ustanovitvijo tega vrtca se je v Sloveniji začela uvajati pedagoška metoda Marije Montessori, po kateri deluje Angelin vrtec.

V Študentskem domu Uršula bivajo študentke, ki jim odgovarja mirno študijsko okolje. Omogočamo jim razne dodatne dejavnosti za njihovo osebno rast in medsebojno povezovanje.

Sodelujemo tudi na pri mladinski pastorali, na župnijah, pri duhovnih obnovah in duhovnih vajah, duhovno spremljamo tiste, ki nas za to prosijo, poučujemo na orglarski šoli, vodimo pevske zbore …

Od leta 2011 deluje Kulturni center Schellenburg, ki je odprl vrata mnogim kulturnim, predvsem glasbenim dogodkom.

Sveta Angela, ki nam je naročila, naj bomo odprte za potrebe časa, nas spodbuja, da vedno znova iščemo, kje nas današnji svet in Cerkev potrebujeta in poskušamo biti tam, kjer nas čaka Gospod.

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.