SLOVESNOST SV. BIRME IN PRVEGA SV. OBHAJILA iz Naše skupnosti družin

V nedeljo, 30. 5. 2021 smo v kapeli Škofijske klasične gimnazije po dveh letih učenja in pričakovanj doživeli velik praznik. Naši birmanci in prvoobhajanka so slovesno prejeli Svetega Duha in Jezusa v prvem svetem obhajilu.

Sveti Duh je kot veter. Ne vidimo ga, a vidimo Njegova dela. Včasih je veter močan in se moramo kar prijeti, ko ga doživljamo. Včasih pa pride tiho v tišini razmišljanja, molitve. Vedno pa dela po Božjem načrtu in če ga poslušamo, lahko živimo našo pot v Nebesa. Tudi Jezus v prvem svetem obhajilu prihaja tiho in čaka, da ga povabimo v svoje srce. Ponižno in nevsiljivo. Njegovo povabilo je na prvi pogled za današnji svet nezanimivo, vendar pa sprejem vabila lahko človeku daje hrano večnega življenja. Neverjetno, kako v današnjem svetu ljudje delajo velik hrup, da bi doživeli nekaj velikega, pomembnega. Na koncu pa ostanejo prazni. Jezus pa prihaja skoraj neopazno, a če ga sprejmemo, doživimo nekaj največjega, najpomembnejšega.

Ob nedeljskem prazniku smo se veselili 11-tih novih birmancev in prvoobhajanke. Celotna maša je bila slovesna in zelo lepo pripravljena. V zraku se je čutilo, kako se ljudje darujejo drug drugemu, da smo pripravili in doživeli to slovesnost. Gospod Martin je doživeto vodil sveto mašo ob prelepem petju mladinskega zbora iz Homca. Besede sestre Magdalene so nas vodile skozi celotno slovesnost in ob koncu smo ob hvaležnih zahvalah začutili, da smo drug drugemu največji dar.

Slovesnost smo izpeljali z upoštevanju ukrepov in kljub omejitvam smo začutili veličino dogodka. Na koncu smo se še slikali in zunaj prigriznili odlično pecivo. S hvaležnostjo smo se poslovili od gospoda Martina, sestre Magdalene in drug od drugega z mislijo, da se spet vidimo ob Njegovi mizi.

 

Bogdan

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.