Spodbuda ob prazniku posvečenega življenja

Pred dnevom posvečenega življenja, 2.februarja, sta prefekt in tajnik Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, Kardinal João Braz de Aviz,prefekt In José Rodríguez Carballo OFM,nadškof tajnik, vsem posvečenim poslala pismo z naslovom: V Fratelli tutti korenine preroškosti. V pismu med drugim pravita:

V okrožnici Vsi bratje nas papež Frančišek vabi, naj delujemo skupaj, naj se v vseh »porodi svetovno hrepenenje po bratstvu« (št. 8), da bi sanjali skupaj (št. 8), da bi »glede na različne sedanje poskuse o odpravi ali zapostavljanju drugih – mogli odgovoriti s sanjami o bratstvu in družbenem prijateljstvu …« (št. 6).

Redovnice in redovnike ( …), vse vas prosimo, DA POSTAVITE TO OKROŽNICO V SREDIŠČE VAŠEGA ŽIVLJENJA, VZGOJE IN POSLANSTVA. Odslej ne moremo več prezreti te resnice: vsi smo bratje in sestre, kakor sicer molimo, morda ne preveč zavestno, v očenašu, ker »brez odprtosti do Očeta vseh ni trdnih in trajnih razlogov za poziv k bratstvu« (št. 272).

Ta okrožnica, ki je bila napisana v zgodovinskem trenutku, ki ga je papež Frančišek sam označil kot »ura resnice«, je dragocen dar za vsako obliko posvečenega življenja, ki lahko v njej, ne da bi si prikrivali tolike rane v bratstvu, najde korenine preroštva.

Smo pred novim klicem Svetega Duha.

 

 

Da bomo lahko res postavili okrožnico v središče, bomo z vami delile drobce iz nje.

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.