Srečanje naše skupnosti družin ob jaslicah

"V Njem smo prepoznali, kaj pomeni biti Božji otrok in pričevalec resnice."

V soboto, 8. januarja 2022 smo se ob 11. uri zbrali skupaj pri sveti maši. Prvotno smo želeli obiskati jaslice, vendar se je stanje okuženosti in s tem povezanim tveganjem za življenje ljudi v zadnjem tednu dramatično poslabšalo. In smo se odločili, da se zato raje srečamo preko video povezave. Ob tem smo ugotovili, da je video povezava res odlična tehnična rešitev za takšne primere. In da je nastala s človeško pametjo, kar nam samo govori, kako pameten je šele Bog, ki je človeka ustvaril. Njegova pamet ni samo neskončno velika, ampak je bila podarjena tudi z veliko ljubeznijo.

Maše se je udeležilo veliko družin in posameznikov, kar kaže na našo povezanost. Na ekranu smo lahko izvedeli, da je prisotnih 23 povezav, kar pomeni več kot 60 udeležencev. Mašo je daroval duhovnik Gašper Mauko – župnik na Homcu pri Kamniku. Pred mašo nam je še razložil župnijsko kapelo, ki je posvečena povišanju sv. Križa in nam pokazal tudi jaslice.

V evangeliju smo slišali odlomek o Jezusovem krstu. Krst nas spominja na to, da smo božji otroci. Običajno je velik prepad med božanstvom in človekom. Naš Bog pa je onstran tega prepada poslal svojega edinega Sina, da bi nam pokazal, da je ta prepad velik samo v človeških očeh in da razen namišljene človeške veličine nima posebne moči. Še več. V njem smo prepoznali, kaj pomeni biti Božji otrok in pričevalec resnice. V Jezusu smo dobili odgovor na naša življenjska vprašanja in hrepenenja.

Po maši smo se še podružili preko povezave. V družbi sestre Magdalene in drug drugega smo začutili, kaj pomeni biti sprejet božji otrok.

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.