SRKAJOČI UM

Maria Montessori
Uršulinski zavod za vzgojo, izobraževanje, versko dejavnost in kulturo
Ljubljana, 2006, 2008 in 2011
305 strani
Cena: 23,50 €

Knjiga je analiza fizičnih in psiholoških vidikov otrokovega razvoja v najbolj odločilnem obdobju otrokovega življenja – od rojstva do starosti treh let.

Knjiga je bila napisana pred 58 leti, a je še zmeraj aktualna in revolucionarna iz različnih vidikov, prav tako pa ga dopolnjuje z vlogo odraslega in okolja.

Maria Montessori predstavi srkajoči um kot bistveno drugačno komponento otrokovega življenja v prvih treh letih življenja, ki je edinstvena in se nikdar več ne ponovi. Otrok s pomočjo srkajočega uma sprejema vase dosežke civilizacije, kakor tudi druge dejavnike značilne za okolje v katerem živi. Poznavanje te posebne psihične strukture otroka nam pomaga, da ji damo svojo mesto v vzgoji in otroku omogočimo čim bolj poln razvoj. Zato je namenjena tako strokovnjakom, posebej vzgojiteljem, ki se ukvarjajo s predšolskimi otroki, kakor tudi staršem.

 

Z izdajanjem knjig želimo prispevati k prepoznavnosti naše ustanoviteljice Angele Merici, k razvoju kateheze Dobrega pastirja in k razvoju pedagogike montessori v Sloveniji.

 

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.