Sv. maša na 1. postno nedeljo

Naš pogled naj bo v postnem času usmerjen v križ. Naša duša in naše srce hrepenita navzgor k Jezusu, k večnosti.

V nedeljo, 6. 3. 2022 smo se zopet zbrali pri maši preko Zoom povezave. Na eni strani smo izžarevali dobro voljo ob našem Gospodu in upanju ob koncu epidemije, a na drugi strani nas je prevevala žalost in molitev za mir za naše brate in sestre v Ukrajini. Oboje nas je spremljalo skozi celotno sveto mašo. 

V pridigi nas je g. Martin povedel skozi postni čas, ko je bil tudi naš gospod Jezus preizkušan. Odgovarjal je na skušnjave in nam pokazal, kako tudi mi lahko odgovorimo zapeljevanju hudega duha. Naš pogled naj bo v postnem času usmerjen v križ, ki nas usmerja navzgor in ne v tla, ne v zemljo. Naša duša in srce hrepenita navzgor k Jezusu, k večnosti. In to pa lahko dosežemo, če živimo v miru drug z drugim. Tako prosimo vsak dan za ta mir in zdaj še posebej za mir v Ukrajini.

Tea je s čudovito molitvijo za mir med ljudmi povzdignila naše prošnje k Jezusu, da bi tisti, ki odločajo o vojni in miru, uperili svoje misli k dialogu in razumevanju do drugih. Naj se naša molitev k miru dotakne vseh na svetu, kjer divjajo vojne in druga nasilja.

Bogdan

Fotografije: Tatjana Splichal in zajem zaslona

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.