Sv. maša za NAŠO SKUPNOST DRUŽIN v Zavodu sv. Stanislava

G. Martin Zlobko je poudaril, kako pomembno je, da se zavedamo, da je Jezus z nami in da nas Jezus ljubi.

Zbrali smo se na 2. velikonočno – belo  nedeljo, nedeljo Božjega usmiljenja. Prvič po dolgem času smo se zopet zbrali skupaj v živo, ne po zoomu.

Naša Skupnost družin je še kako živa! Prišlo nas je 11 družin, med njimi bodoči birmanci, starši in botri. Nekaj družin  se je opravičil zaradi drugih družinskih obveznosti ali zaradi bolezni.

Mašo smo imeli za naše družine. V spomin rajnih smo vključili pokojne: g. Lojzeta Hostnika ter Luka in Blaža. Za glasbeni del je poskrbela animatorska skupina skupaj z voditeljem Simonom.

V kapeli smo se zbrali ob 11. uri, kjer smo najprej opravili sv. spoved, potem smo se udeležili svete maše.  Maševala sta oba duhovnika, g. Martin Zlobko in g. Roman Globokar, bilo je zelo lepo in slovesno. Poslušali smo poročilo, kako je apostol Tomaž najprej rekel, da ne bo verjel, da so apostoli  videli Gospoda, in ne bo veroval, dokler ne bo videl ran od žebljev,  potipal Kristusovih ran in dal roke v njegovo stran. Kmalu potem je postal goreč pričevalec, kako Jezus dela čudeže; k Jezusu  so  prihajale  množice ljudi iz okolice Jeruzalema in vsem je pomagal in jih je ozdravil. Apostoli so verovali in vsak je na svoj način oznanjal Jezusa.

Martin Zlobko je poudaril, kako pomembno je, da se zavedamo, da je Jezus z nami in da nas Jezus ljubi. Mir s teboj! Poslušali smo božjo besedo v berilu iz knjige razodetja. Apostol Janez je pričeval o Jezusu na otoku Patmos, kjer je zaslišal glas, da mora zapisati v knjigo in poslati sedmim cerkvam, kar bo slišal in videl. Ko je zaslišal glas, se je obrnil. Zagledal je sedem zlatih svečnikov in sredi med svečniki nekoga, ki je bil podoben Sinu človekovemu. Oblečen je bil v belo haljo do tal in prevezan čez prsi z zlatim pasom. Janez se je zgrudil in padel predenj kot mrtev, on pa je nanj položil desnico in rekel: »Ne boj se! Jaz sem Prvi in Zadnji in Živi. Bil sem mrtev, a glej, živim na veke vekov in imam ključe smrti in podzemlja.  Zapiši torej, kar si videl, kar je in kar se bo zgodilo poslej! (Raz 1,17-19)«

Na začetku je s. Magdalena obljubila, da bo povedala neko novico. Ob zaključku nas je vse skupaj povabila na praznovanje ob jubileju redovnih zaobljub, njeno zlato obletnico in to bo 19. junija 2022 ob 15. uri. G. Martin Zlobko ni bil prepričan, če je obletnica zlata, če ni morda srebrna, ker ima sestra Magdalena toliko energije in je tako mladostna.
Povabljeni smo bili tudi na slovesnost sv. birme, ki bo 29.maja 2022.

Ob zaključku smo se še podružili v avli in obujali spomine na pretekla skupna doživetja.

Kako smo se imeli? Ko smo se poslovili, je s. Magdalena povzela z eno besedo: “Bilo je nebeško!”

 Zapisala: M. Burgar

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.