SVETA MAŠA IN SREČANJE NAŠE SKUPNOSTI DRUŽIN

SVETA MAŠA IN SREČANJE NAŠE SKUPNOSTI DRUŽIN V ZAVODU SVETEGA STANISLAVA S POSEBNIM NAMENOM: »POSLOVITI SE OD GOSPODA MARTINA ZLOBKA IN GOSPODA GAŠPERJA MAUKA«

Kdor ima ljubezen v srcu, ima vedno nekaj, kar lahko da drugemu. ( sv. Avguštin)

V nedeljo 28. 8. 2022 ob 16. uri, na god škofa in cerkvenega učitelja svetega Avguština, se je Naša skupnost družin zbrala v Zavodu sv. Stanislava pri sveti maši in po-mašnem druženju.
Prejeto povabilo s strani s. Magdalene se je glasilo »Pridite, da bomo skupaj, predvsem pa, da se skupaj zahvalimo Bogu za vse darove, ki smo jih prejeli.«

Zbralo se je štirinajst družin s posebnim namenom posloviti se od gospoda Martina Zlobka in gospoda Gašperja Mauka. Bila pa je to tudi priložnost srečati in spoznati se z gospodom Tadejem Ložarjem.

Gospod Martin in Gašper sta že sprejela nove dolžnosti. Na njuno mesto gospod nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore med nas pošilja gospoda Marka Čižmana in gospoda Tadeja Ložarja. Oba sta to z veseljem sprejela.

Na ta dan sta sveto mašo za Našo skupnost družin darovala gospod Martin in Gašper.

V pridigi je gospod Martin povzel besede Svetega Avguština, da kdor ima ljubezen v srcu ima vedno nekaj, kar lahko da drugemu. Naj prav vsi, ki to ljubezen nosimo v naših srcih, skušamo le to deliti z vsemi trpečimi, ponižnimi in zaničevanimi.

Pred uvodom v molitev Očenaša nas je gospod Martin nagovoril z besedami, da imamo srečo, da imamo Očeta, ki ne dela razlik med nami in ima vse nas enako rad. Drži nas za roke in ostaja z nami.

Pred koncem svete maše smo prisluhnili še besedam zahvale gospoda Gašperja in Martina. Tudi Naša skupnost družin se je zahvalila njima. Predstavil se nam je tudi gospod Tadej Ložar. Po končani sveti maši je sledilo druženje v avli Zavoda sv. Stanislava.

Vsi lahko rečemo Bogu hvala za čas, ki smo ga preživeli skupaj!

Hvala gospodu Martinu in gospodu Gašperju, ker sta nam znala prisluhniti in z nami rasti v veri. Bog naj vaju obilno blagoslavlja na novih poteh življenja!

                                                                                                                                         Boris Tolar

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.