Sveta maša ob prazniku vseh svetih

V nedeljo, 31. oktobra 2021  ob 16. uri se je Naša skupnost družin po daljšem času zopet zbrala k sv. maši preko ZOOM aplikacije. Ta dan so ljudje izkoristili za obiske grobov pred dnevom vseh svetih, zato se nas je zbralo malo manj kot običajno.

Sveto mašo je kot običajno vodil naš g. Martin Zlobko in nas med pridigo soočil s prekrasno primerjavo na vprašanje, kdo so vsi sveti.

Če pogledamo v barvno sliko vitraža, ko sije sonce, lahko opazimo, da sončni žarki presevajo skozi sliko vitraža. In tako lahko spoznamo svetnike. Ko opazimo človeka, skozi katerega preseva božja svetloba, vemo, da je svetnik. In svetnikov je mnogo. Nekaj je zelo znanih, mnogo več pa je tihih, neizpostavljenih, skromnih … Mogoče celo živijo v naši bližini, pa tega sploh nismo opazili. Vsi mi si lahko najdemo svojo svetniško pot, le pustiti moramo, da skozi nas preseva božja svetloba.

Po koncu maše smo sklenili, da naše srečanje v živo v času adventa zaradi zdravstvenih razmer ne bomo mogoče. Se bomo pa zopet srečali preko ZOOM-a v Njegovem imenu. Do takrat pa ostanimo z mislijo, kako lahko vsak dan presevamo božjo svetlobo do drugih ljudi.

Bogdan

Foto: Tatjana Splichal

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.