Z Marijo od Učlovečenja: DAR SPOZNANJA

 

Če ste spregledali uvod: HODIMO SKUPAJ S SV. MARIJO OD UČLOVEČENJA

 

6. DAR SPOZNANJA

Ko je 24. marca 1620, šla po svojih običajnih opravkih, so se Mariji odprle oči duše in videla je vse grehe in nepopolnosti, ki jih je zagrešila od svojega rojstva dalje. Istočasno je videla sebe potopljeno v kri božjega Sina, ki je bila prelita za njeno odrešenje.

Sama pravi, da je to bil trenutek spreobrnjenja. Razumela je, da je grešnik in potrebuje odrešenje. Spoznala je, da jo Bog rešuje in je zanjo prelil svojo kri.

To je bilo prvo od mnogih mističnih doživetij, ki jih ji je Bog naklonil. V njih je globoko doumevala skrivnosti Boga in se popolnoma prepuščala Bogu.

 

Mistična doživetja so dar, ki jih Bog naklanja redkim. In vendar vsak od nas ima spoznanja in doživetja božje bližine in ljubezni. Ni nam treba hrepeneti po izrednostih, kar nam je dano je dovolj, da lahko spoznamo Boga, se mu v zaupanju izročamo in ga ljubimo.

 

V tem tednu se spominjaj tvojih spoznanj in notranjih doživetij Boga. Zapisuj jih in glej kaj govorijo o Bogu in o tebi.

 

Gospod, mnogokrat te lahko naslavljam »nepoznani Bog«. Odpri mi oči moje duše, da te bom spoznaval-a in globlje doumela kdo si ti in kdo sem jaz zate. Amen.

Sveta Marija od Učlovečenja, prosi zame, da prepoznam Gospodovo ljubezen.

 

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.