Z Marijo od Učlovečenja: MIR SRCA

 

Če ste spregledali uvod: HODIMO SKUPAJ S SV. MARIJO OD UČLOVEČENJA

 

9. MIR SRCA

Po treh mesecih vožnje je ladja dosegla obalo Kanade. Potniki so z olajšanjem in hvaležnostjo poljubili tla te » nove zemlje«. Quebec je bilo preprosta naselbina, »v vsej deželi takrat ni bilo več kot šest hiš in le dve iz kamna« piše Marija v svojih spominih. Uršulinkam so za začetek ponudili hišo, ki je imela dva prostora. Skozi razpoke na podstrešju so lahko ponoči občudovale zvezde, v prostoru je bil tak prepih, da so stežka obdržale prižgano svečo. Zime so bile izjemno ostre. Ta majhen prostor se je kmalu po prihodu spremenil v šolo, mnogo indijanskih deklic so vzele v oskrbo. Mariji je bilo štiridest let. Čeprav ji je povzročal glavobol, se je z veliko vnemo učila jezik domorodcev. Klub pomanjkanju finančnih sredstev so z velikim naporom zgradile samostan, ki je pozneje pogorel. Njihova dobrotnica, ki se je zavezala, da bo misijon finančno podpirala, jih je zapustila. Često jim je grozil napad Irokezov, nad njimi je bila negotovost ali se bodo morale vrniti v Francijo. Sredi vseh teh turbulenc je bil v njej globok mir, ki je izhajal iz žive povezanosti z Gospodom.

 

Velikokrat živimo v utvari, da bi življenje moralo biti idilično mirno, brez težav in naporov. A ni takšno in to nas lahko vodi v krize, frustracije, malodušnost. Resničen mir srca pa nam daje povezanost z Gospodom, ko znamo vsakodnevne dogodke brati z Božjimi očmi.

 

V tem tednu si povabljen-a, da na vse, kar se ti dogaja, gledaš z Božjimi očmi. Pri tem so ti lahko v pomoč vprašanja kot so: Kaj mi Bog hoče povedati preko tega dogodka? K čemu sem v tej situaciji povabljen-a? Kako bi Jezus ravnal na mojem mestu?

 

Gospod, danes ti še posebej izročam ….(naštej). Uči me sprejemati realnost takšno kot je in v tem prepoznavati tvojo prisotnost. Amen.

Sveta Marija od Učlovečenja, v vsem si bila trdno povezana z Gospodom, izprosi ta dar tudi meni.

 

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.