Zbrane ob sveti Angeli

 

»Med svojimi hčerami je bila kot sonce, ki razsvetljuje vse druge,« je napisal o  sveti Angeli Gabrielle Cozzano, njen tajnik in sodelavec. Takšno Angelino blagohotno prisotnost smo doživele v  sredo, 8.2. 2023, ko smo imele provincialni dan v Ljubljani. Temo Živeti Angelino karizmo v današnjih strukturah nam je podala s. Armida Veglio, angleška sestra, ki sedaj živi in dela v skupnosti v Grezze, na domačiji sv. Angele.

Sestre so podelile svoje vtise:

Od provincialnega srečanja na kulturni praznik mi najbolj ostaja okus človeške topline in življenjske treznosti sv. Angele, na katere nas je spomnila s. Armida. Izstopil mi je pomen gradnje lepih odnosov v skupnosti, h katerim zelo pomaga ustvarjalno poslušanje. Dobro mi je del ta dan.

V sredo, 8. 2. 2023 smo se uršulinke zbrale na svojem provincialnem srečanju. Gostja je bila s. Armida Veglio, ki nam je spregovorila o tem, kako živeti Angelino karizmo v naših strukturah danes. Ob Angelinih spisih smo razmišljale, kako bi Angelino karizmo še bolj zaživele osebno in v naših skupnostih. Nagovorilo nas je, da bi še bolj gojile vrednote sv. Angele: dostojanstvo vsake osebe, dialog, zaupanje, blagost, puščanje svobode druga drugi, edinost v različnosti. Na tem srečanju smo znova doživele, kako nas te vrednote povezujejo in hranijo.

 

Od sredinega srečanja mi ostaja hvaležnost, da nas je s. Armida popeljala k izvirom našega skupnega življenja – k sv. Angeli. Najbolj mi je izstopilo to, kakšen poudarek daje Angela v svojih spisih odnosom tako med članicami Družbe, kot med vodstvom in članicami. Angela bolj kot jasno hierarhijo struktur opiše, kakšni naj bodo odnosi, da bo Družba živela. Gotovo je izhajala iz Božjega pogleda in se zavedala, da če odnosi niso v redu, nobena struktura ne bo delovala, če pa so odnosi dobri, bo vsaka struktura funkcionirala.

 

Naše letošnje provincialno srečanje je potekalo predvsem ob naši ustanoviteljici sv. Angeli Merici. S. Armida Veglio nas je vodila skozi njene spise na način, da smo resnično lahko doživljale Angelino živo navzočnost med nami.                                                                                                                                       Ob naših pogovorih, ki so sledili, pa me je najbolj nagovorila misel kako pomembno je gojiti med nami rodovitno poslušanje druga druge, kako pomembni so naši  medsebojni odnosi in kako lepo je, kadar na poti za Gospodom, ki je naša edina in največja ljubezen, potujemo SKUPAJ.

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.