ZGODOVINA BOŽJEGA KRALJESTVA; Od stvarjenja do paruzije

Sofia Cavalletti
Uršulinski zavod za vzgojo, izobraževanje, versko dejavnost in kulturo
Ljubljana, 2015
Zbirka: Dobri pastir
184 strani
Cena: 22,00 €

Knjiga ima imprimatur nadškofije Ljubljana.

 

Če želimo, da bo branje Svetega pisma za nas v resnici srečanje z živim Bogom, se moramo zavedati aktualnosti svetopisemskih dogodkov za naše življenje. Upoštevati moramo, da Sveto pismo ohranja spomin na oddaljene dogodke, ki so na nek način prisotni v našem življenju danes. Sveto pismo je v velikem delu zgodovinska knjiga, vendar se razlikuje od vseh tovrstnih besedil.

Božji načrt o katerem nam pripoveduje Sveto pismo, je en sam načrt, ki se začenja s stvarjenjem sveta, sledi mu osrednji trenutek, odrešenje, sklene pa se s paruzijo. Zgodovino odrešenja živimo korak za korakom, omejuje nas naš čas. Zavedamo se kvečjemu tega, kar se je že uresničilo, toda razen za čisto posebne ljudi, kot so bili preroki, je prihodnji razvoj te zgodovine zavit v mrak.

Če lahko rečemo, da Kristusove korenine rastejo iz zgodovine Izraela, moramo isto reči o Cerkvi, ki je njegovo “telo”, in o tistih dejanjih, od katerih živi liturgija.

Ko bomo premišljevali življenje Cerkve, življenje, ki ga vsak dan živimo, bomo iskali korenine tega življenja v prejšnji stopnji odrešenjske zgodovine in v poročilih odkrivali, da dopolnjujemo več stoletij širnega in veličastnega ozadja, ki ga prej morda nismo poznali.

 

Z izdajanjem knjig želimo prispevati k prepoznavnosti naše ustanoviteljice Angele Merici, k razvoju Kateheze Dobrega Pastirja in k razvoju pedagogike montessori v Sloveniji.

 

 

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.