Zlata in srebrna jubileja

 

Kako dobro je, kadar pridemo sestre skupaj in praznujemo! Letos smo imele za to dobre razloge. Najprej smo v aprilu praznovale srebrni jubilej zaobljub s. Anke in Tatjane, v juniju pa še zlata jubileja s. Mihaele in s. Marte.

S s. Mihaelo smo se veselili pri maši v cerkvi sv. Trojice in si ogledali nekaj utrinkov iz njenega bogatega življenja. Iz rodne Koroške Bele jo je pot vodila k uršulinkam in od tu na vse strani, celo do Rima in na vse celine kjer je kot vrhovna svetovalka obiskovala naše sestre. Njena zavzetost za našo ustanovo je vidna še danes, tudi preko mnogih prevodov novic in dokumentov, ki jih dobivamo.

 

Sestra Marta je kot prvorojenka zapustila roden dom. Kako so njen odhod in samostansko življenje doživljali njeni domači, nam je njena sestra predstavila z duhovito pesmico:

Draga naša sestra Marta,

50 je let od štarta-

od tvojih prvih zaobljub,

ne, da vstopiš v kakšen klub,

ampak k sestram v samostan-

daleč tja, od doma vstran.

Razumeli dolgo tega nismo,

razložit  ni ga moglo pismo.

Bila si prva, najstarejša,

dolgo tud’  najpametnejša.

Na hitro kufer si zaprla,

le malo se nazaj ozrla.

»Adijo ate, mama, vsi!«

In že več doma bilo te  ni.

Evangeljski odlomek o trti in mladikah pa nam je jasno pokazal, kako s. Marta iz povezanosti z Gospodom zajema moč za svojo velikodušnost, pozornost in vero v situacijah življenja.

 

 

Sestri Anka in Tatjana sta praznovali na uršulinski praznik, god Matere Dobrega svèta. Svojo izkušnjo redovnih let in pripadnost Gospodu sta izrazili z besedami sv. Angele:

 Moj Gospod, moje edino življenje in upanje. Sprejmi vsako mojo misel, besedo in dejanje, skratka, vse, kar je moje, znotraj in zunaj mene. Vse to polagam v dar k nogam tvojega Božjega veličastva. Prosim te, da to milostno sprejmeš, čeprav tega nisem vredna.

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.