Zlata maša

 

V nedeljo, 2. julija 2023 je v cerkvi svete Trojice obhajal zlati jubilej mašništva g. Dragan Adam.  V uršulinski cerkvi je bil župnik celih devetindvajset let, vse do ukinitve župnije, ki je bila januarja 2020. Gospod Adam se je med mašo zahvaljeval za mnoge milosti, ki jih je bil deležen v svojem življenju in na duhovniški poti. Za nas, ki smo praznovali skupaj z njim, pa je bila to priložnost, da se Bogu zahvalimo za pričevanje njegovega življenja in vse dobro, ki smo ga bili deležni po njem.

 

Nagovor ga. Andreje Šarlah Šega: 

Dragi zlatomašnik Dragan!

Pred skoraj natančno štirimi leti, kakšen dan gor ali dol, smo se zbrani v tej cerkvi zahvaljevali za tvojih 29 let v naši takratni župniji Sv. Trojice. Takrat sem v zahvali zapisala:

Župnik Dragan, v naši župniji si 29 let. To je doba, v kateri so tvoji prvi krščenci v naši župniji že postali starši, ena od tvojih prvih birmank tu pri nas pa botra svoji nečakinji, eni tvojih zadnjih birmank tu …

V tem času si postal mnogo več, kot le naš župnik, postal si naš prijatelj in spremljevalec pri vseh pomembnih življenjskih dogodkih.

Župnik Dragan, v nas si prižigal ogenj žive vere in za nas si tudi gorel. V letih, ko si skrbel za svojo župnijo, smo preko tebe in s tabo prejeli mnoge milosti, stkali tesne vezi in marsikaj doživeli. Za vsa skupna leta in vse, kar smo v njih doživeli, se ti iz srca zahvaljujemo. Želimo ti, da bi se še večkrat srečali, tako duhovno v molitvi, kot tudi na kakšnem srečanju ali skupnem izletu.

Vse zapisano in vse zahvale še vedno veljajo. – Zadnja štiri leta prižigaš ogenj žive vere kot duhovni pomočnik skupaj z župnikom in prijateljem še iz mladosti, Francetom Mačkom, v župnijah v Planini pri Rakeku in v Hotedrščici. Kljub temu pa si povezan z mnogimi v Ljubljani, še vedno tudi kot duhovni spremljevalec naše zakonske skupine. In gotovo si povezan tudi z marsikom iz prvih duhovniških let, ko si ob nedeljah pomagal na Jesenicah, ko si bil kaplan v stolnici in v Šentvidu, ter nato, ko si bil župnik v Šmartnem pri Litiji.

Vedno si bil predan sočloveku. In vedno se te je dotaknilo, ko si doživljal in videl, ko se je v ljudeh nekaj spremenilo, da so se približali Bogu. Pa naj so bili to otroci,  ki se jim je razodeval Bog preko pogovorov s teboj pri verouku, ali mi, njihovi starši, ki smo rasli v Bogu na srečanjih za starše in na skupnih izletih, pa bolni in starejši, ki so se po tvoji spodbudi, ko si se jim posvečal in jih obiskoval, oprli na Boga in se jim je marsikaj razjasnilo, pa bogoslovci, ki si jih spovedoval, ali pa brezdomci, ki si jim pokazal, da jih ima nekdo rad.

Tvoja predanost sočloveku izhaja iz tvoje predanosti Bogu. Iz tega odnosa črpaš moč za vse druge odnose in za vse preizkušnje.

Za svoje novomašniško geslo si si izbral vzklik iz Lukovega evangelija »Moja duša poveličuje Gospoda.« Naš dragi zlatomašnik Dragan, ja, tvoja duša, tvoje življenje že 50 let v duhovništvu/mašništvu poveličuje Gospoda. In za to tvojo držo in vse, kar iz nje izhaja, se ti zahvaljujem. Ob tem pa tebi in vsem nam želim, da bi še mnoga leta poveličeval Gospoda ter svojo vero in ljubezen delil z nami. Da bo ljubezen do Boga in medsebojna ljubezen med nami vedno bolj rasla.

Voščilo sester uršulink: 

»Niste vi mene izvolili, ampak sem jaz vas izvolil in vas postavil, da greste in obrodite sad in da vaš sad ostane.« (Jn  15,16)

Spoštovani gospod Dragan

Ob Tvojem zlatem jubileju mašniškega posvečenja Ti iskreno čestitamo in se s Teboj zahvaljujemo Bogu, da Te je vzljubil in izvolil za duhovnika in sodelavca v svojem vinogradu. Hvala, da si vsa ta leta ostal zvest Jezusu in njegovemu ljudstvu.

Sestre uršulinke se Ti še posebej iz srca zahvalimo za odgovorno in pozorno upravljanje župnije Svete Trojice. Prosimo, naj Ti Troedini povrne za vse s svojo milostjo!

Želimo Ti vse potrebne blagoslove za Tvoje poslanstvo še naprej, da bi mnogim kazal pot v Božje kraljestvo.

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.